rikukivela Kirjoituksia lähinnä erilaisista epäkohdista

Saksa käyttää EU:ta hyväkseen–pakottaa muutkin seuraamaan energiapolitiikkaansa

Saksa yrittää saada EU:n päättämään jokaista EU-maata koskevasta, sitovasta uusiutuvan energian osuudesta, joka olisi mahdollisimman suuri. Saksa yrittää puolustaa kilpailukykyään suhteessa muihin EU-maihin pakottamalla nekin samanlaiseen energiapolitiikkaan ilmastonmuutoksen torjumisen varjolla. Ilmastotoimiin yritetään tunkea muutakin kuin itse kasvihuonekaasupäästövähennyksiä. Saksa on huolissaan siitä, että muut EU-maat saavat halvempaa sähköä ydinvoimasta (ei lasketa uusiutuvaksi) ja ajaa törkeästi omaa etuaan EU:n talouden kustannuksella. Jos se olisi Saksasta kiinni, ydinvoima kiellettäisiin koko EU:n alueella.

 

Kun me ei voida, niin ei sitten muutkaan.

 

Tajusivatko suomalaiset EU:hun liittyessään, mitä kaikkea EU:sta sanellaankaan? Suomi ei voi pelastaa teollisuuttaan (ja uudelleenteollistua) eroamatta EU:sta, ellei EU ala puolustaa omia etujaan ilmastopolitiikassa. Ja ongelmana on se, että ei ole mitään yhtä EU:ta, joka voisi alkaa puolustamaan etujaan. Jäsenmailla on eriäviä etuja. Ei ole olemassa mitään liittohallitusta, joka ajaisi EU:n etua kokonaisuutena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kyllä tuossa blogissa on totta ainakin toinen puoli. Olen käynyt keskusteluita saksalaisten ystävieni kanssa, jotka ovat vankkumattomia Eneriawenden kannattajia ja kyllä he esittävät asian juuri siten, että koko EU:n pitäisi seurata Saksan esimerkkiä.

Saksassa on nyttemmin huomattu Energiawenden tuomat ongelmat ja paljon sellaisiakin mielipiteitä on esitetty, että se on rapauttamassa teollisuuden kilpailukykyä ja päästöt vain lisääntyvät. Sen vuoksi saksalainen teollisuus saa sähkön halvemmalla kuin kotialoudet.

http://www.manager-magazin.de/unternehmen/energie/...

http://www.spiegel.de/international/germany/commen...

Jos Suomi olisi pysynyt EU:n ulkopuolella, niin sen ei olisi tarvinnut sitoutua 20-20-20 direktiiviin eikä varsinkaan siihen, että 20 % sijasta uusiutuvien osuus nostetaan 38 %. Se, että uusiutuvat ymmärrettiin meillä yksinomaan tuulivoimarakentamiseksi oli taas Mauri Pekkarisen aikaansaannos.

Ilman EU:n direktiivejä Suomi olisi varmasti ollut päästöjen vänhentämisessä ja uusiutuvien rakentamisessa mukana, mutta ei nykyisellä täysin ilman suunnitelmia ja ohjeitusta tapahtuvalla tuulivoimarakentamisen terrorismilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoima näyttää sähköntuottokykynsä parhaillaan nolla tuloksella, näillä pakkasilla olisi sähköä tarvittu. Pekkarista ei pakkanen häiritse, puhetta pisaa, -nyt meidän olisi sitouduttava enemmän "kasvihuonekaasupäästöjen" vähentämiseen. Uusi kielikuva hiilidioksidille jota aiemmin piti vähentää tuulivoimaloita rakentamalla valtion takuuhinnan tukemana. Politiikoilla on nyt vaan niin vaikea hyväksyä epäonnistuneet ratkaisut joita tukivat oman edun nimissä niin kiivaasti kuin Pekkarinen ja Hassikin Brysselissä tekivät. Valtion kustantamalla demonstraatiotuella rakennettava suuri "merituulipuisto" on jo pitkälle suunniteltuna, ehkä jäiden lähdön jälkeen rysähtää silmille otsikko: Valtava tuulivoimapuisto merelle rakennetaan Porin edustalle.. ilmastonsuojelemiseksi Suomen on oltava mukana kehityksessä ja hukattava miljardit tuuleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset