rikukivela Kirjoituksia lähinnä erilaisista epäkohdista

Ukrainan tukipaketti

Pelkoni näyttävät käyvän toteen. Suomi on seuraavaksi antamassa tukipaketin Ukrainalle. Euromaiden tukipakettien lisäksi täytyy muistaa, että Suomi on myös päättänyt tukipaketeista Islannille (Suomen osuus 320 miljoonaa euroa) ja Latvialle (Suomen osuus 324 miljoonaa euroa). Ukraina on paljon suurempi. Jää nähtäväksi, mikä osuus on ilmaista rahaa ja muuta tukea, ja mikä osuus on lainaa. Ukrainasta puhuttaessa laina on todella riskipitoinen. Islanti ja Latvia tulevat paljon todennäköisemmin maksamaan lainansa takaisin. Itse asiassa minulla ei ole edes tuoretta tietoa, onko Latvia vieläkään nostanut Suomen osuuudesta mitään. Jos jollakin tietoa on, kerro ihmeessä.

 

Sopeutustarve kasvoi taas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ketä pitäisi äänestää, jotta resurssiensiirrot rajojen taakse saataisiin loppumaan? Nämäkin rahat joudutaan lainaamaan markkinoilta. Toivon, että Suomen valtion luotto markkinoilla menisi mahdollisimman nopeasti.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Voi jumalauta. Veikkaukseni meni jälleen kerran nappiin. YLEn ja Hesarin etusivuilla seisoo parisen tuntia veikkaukseni jälkeen julkaistuissa otsikoissa isolla, että EU on lupautunut lahjoittamaan paljon velkarahaa Ukrainalle. Määrä, muoto ja ehdollisuus ovat vielä epäselviä.

Voi vittujen vittu jälleen kerran. Ottaisivat rahat edes kehitysapubudjetista.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Tähän pakettiin ei käytetty suoraan EU:n jäsenmaiden varoja, vaan EU:n komissio lainasi markkinoilta rahaa ja antoi ne Ukrainalle. Paketin koko jäi paljon pienemmäksi kuin julkisuudessa vaadittiin ja arveltiin.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset