Miksi Singaporen annetaan nauttia kehitysmaan statuksesta vuonna 2018?

  • Singapore nauttii otsonisopimuksessa artikla 5 -osapuolen asemaa (http://ozone.unep.org/en/article-5-parties-status)
  • Singapore nauttii ilmastosopimuksessa (UNFCCC ja Pariisin sopimus, joka on sen alainen) kehitysmaan asemaa (http://unfccc.int/parties_and_observers/parties/non_annex_i/items/2833.php)
  • ja muissakin YK-sopimuksissa
  • Singapore ei rahoita YK:n alaisia järjestöjä kuten UNRWA, WFP, UNFPA (http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244727-kaleva-valehtelee), UNHCR (Singapore ei ole osapuolena ollenkaan YK:n vuoden 1951 pakolaissopimuksessa eikä myöskään vuoden 1967 pöytäkirjassa. Singapore ei myöskään suostu vastaanottamaan ensimmäistäkään pakolaista tekosyynä tilanpuute, samaan aikaan kun tilaa löytyy sadoilletuhansille/miljoonille maahanmuuttajille, jotka Singapore haluaa vastaanottaa. Singapore ei suostu edes ottamaan vastaan ja käsittelemään turvapaikkahakemuksia ja ilmoittaa suoraan, että henkilö tullaan pakkopalauttamaan (hengen)vaarallisiinkiin olosuhteisiin, vaikka Singaporen viranomaistenkin mielestä olisi kyseessä oikea pakolainen), UN CERF, Green Climate Fund, Multilateral Fund of the Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer… edes nimellisellä summalla, kuten jotkut kehitysmaat, jotta saavat nimensä luetteloon (esim. sadalla dollarilla)
  • BKT asukasta kohden oli noin 84 000 Maailmanpankin ostovoimayhdenvertaista dollaria vuonna 2017 (Suomi 40 000)
  • Talousasiantuntijat IMF:ssä, OECD:ssä (jonne Singapore ei halua missään nimessä liittyä, (jäseneksi olisi päässyt jo 1980-luvulla), jotteivät vaatimukset Singaporen osallistumisesta kehitysyhteistyön ja YK:n alaisten järjestöjen rahoitukseen voimistu), Maailmanpankissa jne. ovat pitäneet Singaporea kehittyneenä teollisuusmaana jo pari-kolme vuosikymmentä
  • Singapore on jäsen mm. G77:ssä ja Small Island Developing States -kehitysmaaryhmässä (ja haluaa pysyä niiden jäsenenä niin pitkään kuin mahdollista (kunnes Singapore heitetään/pakotetaan ulos, mitä ei ole näköpiirissä. SIDS-ryhmässä on muitakin rikkaita maita, kuten Bahrain, Trinidad ja Tobago, Bahama, ja muitakin))
  • Singapore pudotettiin kokonaan pois USA:n tullietuusjärjestelmästä 1989, EU:n tullietuusjärjestelmästä vasta 1998, jolloin Singapore oli jo Luxemburgia lukuun ottamatta kaikkia EU-maita rikkaampi
  • EU:n ja Singaporen vapaakauppasopimusteksti saatiin neuvoteltua valmiiksi 17. lokakuuta 2014. Tässä yhteydessä olisi EU:n pitänyt painostaa Singaporea siirtymään virallisesti kehittyneeksi valtioksi YK:ssa ja sen alaisissa sopimuksissa ja kaikissa muissakin yhteyksissä. Sopimuksen vahvistaminen (ratifiointi) on viivästynyt, koska asia meni EU-tuomioistuimeen. Asia on nyt tulossa EU:n komission ja parlamentin hyväksyttäväksi lähikuukausina. Mitä tapahtuisi, jos EU vaatisi vahvistamisen ehdoksi Singaporen aseman muuttamisen virallisesti kehittyneeksi valtioksi? Singapore itkisi, potkisi ja raivoaisi vastaan, kuten se on tehnyt aina, kun joku (esim. IMF) on nimittänyt sitä kehittyneeksi valtioksi. Singapore ei taipuisi tälläkään keinolla. Vaikka tämä sopimus jäisi sitten vahvistamatta. Onhan tähänkin asti Singapore pärjännyt ilman sitä. En ole perehtynyt tarpeeksi hyvin asiaan, että voisin ottaa kantaa siihen, kannattaisiko EU:n sitten toteuttaa uhkauksensa ja jättää sopimus vahvistamatta siihen asti, kunnes Singapore alkaa ottaa vastuuta kehittyneenä valtiona (esim. ilmastorahoitus).
  • Singaporella olisi ylimääräistä rahaa valmiina annettavaksi maailman hätään, kehitykseen ja pakolaisleireille, mutta halua ei ole tippaakaan (https://www.verkkouutiset.fi/singaporella-on-liikaa-rahaa-jakaa-bonuksia…)
  • Monelle tulee yllätyksenä, kun kerron, että Singaporella on hyvin vahva armeija, johon käytetään surutta suunnattomia summia rahaa. Muutama viikko sitten julkaistussa vuoden 2018 budjetissa ns. puolustus oli taas suurin yksittäinen budjetin menoluokka. Siis suurempi kuin menot terveydenhuoltoon, koulutukseen, eläkkeisiin, sosiaaliturvaan tai liikenteeseen (joka oli toisena). Tässä on valtava ero Eurooppaan, aivan massiivinen! Singaporessa on silti Eurooppaan verrattuna alhainen verotus, esim. ALV on 7 %
  • Singaporessa on kaikista maailman valtioista korkein älykkyysosamäärä: Singapore oli ykkönen OECD:n uusimmassa (joulukuussa 2016 julkaistussa) PISA-vertailussa joka osa-alueella, yhteistuloksissa selvällä erolla kakkoseen. Richard Lynnin ja Tatu Vanhasen viimeiseksi jäänyt, vuonna 2012 ilmestynyt kirja antaa Singaporelle kaikista korkeimman ÄO:n.
  • Valtioiden epäitsekkyys–itsekkyys janalla Ruotsi on toisessa ääripäässä ja Singapore toisessa
Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu