Demokratiaa helppo parantaa, jos halua on

  • äänivallan painottaminen älykkyydellä
  • äänioikeus pois naisilta ja eläkeläisiltä

Olen vakaasti ja harkiten sitä mieltä, että äänioikeuden antaminen naisille oli ns. sivistyneen maailman historian suurimpia virheitä.

Äänestysikärajaa on trendinomaisesti laskettu kaikkialla. Nykyään vaaditaan jo 16-vuotiaille äänioikeutta. Viime vuonna Tulevaisuuden valtiopäivät -tapahtumassa vaadittiin lapsillekin äänioikeutta ilman minkäänlaista ikärajaa.

Ennen veroja maksamaton tai maata omistamaton ei saanut äänestää. Nykyään julkisten varojen nettosaajat muodostavat äänestäjien selvän enemmistön. Olemme kusessa. Onneksi tyhmemmät ja huonommin toimeentulevat äänestävät laiskemmin. Mutta tästä ei saisi iloita. Poliitikot ovat yksimielisiä sen suhteen, että korkeampi äänestysprosentti on parempi. Minua aina "vituttaa", kun äänestysprosentista ja "nukkuvista" ollaan huolissaan. Onko muka parempi, että joku asioista mitään tietämätön käy antamassa äänen "lonkalta"? Tavallisella ihmisellä ei ole aikaa eikä kiinnostusta ja monilla ei tarpeeksi älykkyyttäkään seurata ja ottaa selvää asioista voidakseen äänestää valveutuneesti.

Ongelma on, että äänestäjän ei kannata käyttää aikaansa järkevän äänestyspäätöksen tekemiseen. Korkea kustannus, pieni hyöty itselle, koska se oli vain yksi ääni miljoonista, ja muut eivät olleet yhtä tunnollisia. Itsekäs ja järkiperäisesti toimiva kansalainen ei käytä aikaansa hyvän äänestyspäätöksen tekemiseen.

Minusta päätöksentekojärjestelmä on huono, jos kaikkien sana painaa yhtä paljon. Pitäisikö erikoislääkärillä olla yhtä paljon/vähän äänivaltaa hoitopäätökseen kuin lähihoitajalla tai osaston siivoojalla? Pitäisikö laivalla kaikkien puheenvuoroilla oikeasta kurssista olla yhtä paljon arvoa? Pitäisikö eri kilpailulajien kokeneilla tuomareilla olla saman verran ääniä suorituksen arvioinnin suhteen kuin yleisön keskimääräisellä edustajalla?

Nykyään töihin, ajoneuvon kuljettamiseen jne. vaaditaan kaikenlaisia "passeja", kortteja ja lupia (mielestäni aivan liikaa), mutta yhteiskunnan tärkeimpiä päätöksiä pääsee tekemään ilman minkäänlaista hyväksymisprosessia. Täysin epäpäteviä vieläpä kannustetaan osallistumaan.

EHDOTUKSENI:

  • Siirrytään äänestämään sähköisillä äänestyslaitteilla äänestyspaikoilla (ei siis kotona)
  • Ennen äänestämistä (joka kerralla, kaikissa vaaleissa, myös mahdollisissa kansanäänestyksissä) tehdään älykkyystesti äänestyslaitteella
  • Kaikkien äänestettyä ja äänestysajan loputtua äänestäjät jaetaan testitulosten perusteella desiileihin, ylimpään desiiliin yltäneen äänestäjän ääni kerrotaan kymmenellä, toiseksi ylimpään yhdeksällä jne.
  • äänestäjällä olisi siis 1-10 ääntä testituloksen mukaan
  • äänestäjä (eikä kukaan muukaan) ei tiedä äänestäessään, kuinka monta ääntä hänellä on käytössään

Testi olisi lähinnä älykkyystesti, voisi mahdollisesti olla myös tietopuolta, mutta näiden tekeminen olisi aina poliittisesti vaikeaa ja monimutkaista (mitä pitää tietää, mitä kysytään, miten kysytään). Älykkyystestin sisältö ei anna mahdollisuutta politikointiin ja peukalointiin.

Testin kestossa pitempi olisi tietenkin tarkempi, mutta äänestyspaikkoja ja äänestyskoneita pitäisi olla hyvin paljon. Vaalipäivän sijaan voisi tietenkin olla vaaliviikko ennakkoäänestyksen lisäksi käytännön syistä.

Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu