rikukivela

Soini jakaa velkarahaa maailmalla

EU:n ja YK:n järjestämässä Syyrian-lahjoituskokouksessa oli osanottoa yli 80 maasta, mutta rahan lappaminen oli taas muutaman harteilla. Saksa, EU:n komissio sekä muut EU:n yhteisvälineet ja Britannia. Kuten Irakin vastaavassa kokouksessa vähän aikaa sitten, ei ole julkisuuteen tuotu lahjoittajakohtaista luetteloa lahjoituksista. Nuo mainitaan kaikissa uutisissa. Lisäksi: "British hopes of a large pledge from Gulf states did not materialise." Tähän sitten Pohjoismaat, USA, Kanada ja Japani, niin ollaan melkein sadassa prosentissa. USA ei tässä kokouksessa tosin pystynyt lupaamaan mitään, mutta miljardi dollaria on kuulemma tulossa. Venäjä on vain sotilaallinen toimija. Ranska on EU:n voimakolmikon alisuorittaja, Pohjois-Italia ja Espanja antavat vähän, Etelä-Eurooppa ja "idän" uudet EU-maat eivät mitään tai vain nimellisen summan. Suurin osa Euroopankaan maista ei apua anna. Puolet Euroopan maista ei kuulu edes EU:hun.

Suomen pitäisi olla kuin Suomea paljon teollistuneempi ja taloudellisesti (ja henkisesti) terveempi Singapore, joka ei koskaan ota osaa tällaisiin kokouksiin eikä anna kenellekään mitään. Eikä ota pakolaisiakaan. Eikä ole edes mukana sille haitallisissa "kansainvälisissä sopimuksissa".

Soini kävi antamassa 25 miljoonaa euroa. Suomen osuus EU:n tuista päälle. Tämä oli siis vain "avustus"-tyyppinen (grant) osa.

Aleksander Stubb oli tietenkin hymyillen jakamassa tätä lainapuolta miljardeilla ja miljardeilla. Jättipalkalla, eurooppalaisen veronmaksajan selkänahasta.

Nimittäin nimestään huolimatta Euroopan investointipankki on tuollakin alueella suurin kehityspankki.

http://www.eib.org/infocentre/press/news/all/eib-commitment-to-supportin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kun kysytään avustusvalmiutta, niin yksi asia on varma. Suomi lahjoittaa/auttaa aina, vaikka omat asiat ovat täysin rempallaan. Täällä asuu harvinaisen tyhmä kansa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Suomessa asiat ovat täysin rempallaan?

Kyllä pitää pään sisällä olla jotain vinksallaan, jos uskoo tuolla lailla...

Ihan kiinnostuksesta: mitkä asiat ovat täysin päin helvettiä täällä? Siis verrattuna maailman muihin maihin. Tietenkin meilläkin on ongelmia, mutta ne ovat suuressa mittakaavassa mielestäni aika mitättömiä.

PS. Sanoisin päinvastoin, että täällä asuu erittäin järkevä kansa.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Suuremmassa mittakaavassa maapallokin on yhtä tyhjän kanssa. Mutta jos katsottaisiin vaikka ihan vaan Suomen perspektiivistä, Suomea.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #14

Eli mikä Suomessa on päin helvettiä? Kerro nyt ihmeessä.

Juha Hämäläinen

Soini on oppinut katolisen kirkkonsa jesuiittojen vuosisataiset opetukset ja soveltaa niitä kuten opportunistille kuuluu:

"Miljoonat Suomen eurot EUn kassaan kilahtaa, suomalaiset poliitikot Brysseliin eläkevirkoihin vilahtaa".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Päättikö Soini tästä yksin kokonaan.

Haisee valeuutiselta :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas voi sanoa saman mantran, että äänestäkää vaaleissa oikein, jälikikäteen ruikutus on turhaa ja rasittavaa.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Minä olen äänestänyt kaikkea ulkomaille (ja paljolti maansisäistäkin) rahanjakamista vastaan! Joka vaaleissa.

Kun etsin vaaleissa ehdokasta, ensimmäinen asia, jonka tarkastan, on se, että ehdokas haluaa lopettaa kehitysavun kokonaan, ilmastorahoituksen kokonaan, kaikki resurssiensiirrot ulkomaille kokonaan. Jos tällaista ei löydy, niin sitten mahdollisimman jyrkkä kanta näihin asioihin. Ehdokas haluaa erota YK:sta, kaikista YK:n alaisista sopimuksista, EU:sta...

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Onko petteri ritala (sic) todella sitä mieltä, että vaalien välillä ei saisi keskustella, kirjoittaa, tuoda esille, ottaa kantaa? Heti, kun edellinen vaali on ohi, alkaa vaalikampanja seuraavaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Pelkkä tyhjä fraasi. Miten äänestetään "oikein" ?
Äänestäjälle kerrotaan mitä ehdokas kannattaa ja äänestäjä tekee valintansa. Sen jälkeen ehdokas vaihtaa mielipiteitään ja "leiriä". Sehän on petos. Edes kuluttajansuojalaki ei auta.
Loikkaukset pitäisi lailla kieltää. Loikkauksia varten on vaalit.
Jos kuluttaja tilaa, ostaa ja maksaa vaikkapa laadukkaaksi mieltämänsä uuden auton, mutta hänelle toimitetaankin vanha ruosteinen romu, olisiko se oikein vai kenties petos ?
Saman petoksen ehkä tekee kumileimasin ryhmäkurin kautta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ai niin en mä tähän mitään kehtaakkaan sanoa kun eräs nuori jannu sanoi ettei naisilla (ja eläkeläisillä) pitäisi olla äänioikeutta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Sano vaan.

Asiaa ei huononna tai paranna yhtään sen esittäjä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Nuori mies (henkilö). Osaa ajatella. On mielipiteet. Häntä hyljeksitään. En ymmärrä!

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Anne-Mari Virolainen on siis Suomen virallinen rahat ulkomaille -ministeri, mutta Soini nautiskeli salamavalojen välähtelystä virallisessa ryhmäkuvassa Suomen edustajana. Tämän näin France24:n TV-kanavan uutisessa ennen Makronin puhetta USA:n kongressille. France24:n verkkosivuilla ei ollut asiasta artikkelia tuntienkaan jälkeen. Paras uutisjuttu aiheesta oli tuo TV-uutinen. Siinä sanottiin, että pelkästään Saksa ja Britannia + EU:n instituutiot antoivat puolet, en muista, oliko vähän ali vai yli. Ruotsi on aina suurin ylisuorittaja ja muut Pohjoismaat sen perässä seuraavaksi suurimpia ylisuorittajia Luxemburgin ohella. Maailman germaanit rahoittavat kaiken hyvän maailmassa. + japanilaiset vähän, mutta erittäin vähän mahtavan suureen talouteen verrattuna.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Riku, harvemmin olen lukenut niin itsekästä blogia kuin sinun.

Onnea tielläsi!

Toivon mukaan sinä et koskaan tarvitse minkäänlaista apua, sillä seuraavahan askel voisi hyvin olla, ettei niitä yhteiskunnan huonompiosaisiakaan tarvitsisi auttaa mitenkään. Tai vaikkapa opiskelijoita.

En tietenkään tässä väitä, että sinä olisit sitä mieltä. Ja toivon mukaan et todellakaan ajattele niin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ei Suomen pitääkin olla koko maailman pelastaja ? Millä rahalla ? Syyrian hallitus, ISIS ja Venäjä olivat ilmeisesti suurimmat tuohon tuojat, mutta Suomen pitäisi maksaa leijonan osa ? Miksi ?
Miten suomalaiset opiskelijat ja huono-osaiset tuohon liittyvät ? Mitä enemmän lapamme rahaa muualle, sitä vähemmän sitä riittää suomalaisille.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä bloggaus ja nostat pöydälle tärkeän asian. Terve itsekkyys maan politiikassa pitää maan talouden kunnossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset