Sampo Terho haluaa kulttuurille lisää julkista rahaa

Lähde: Seitsemän uutiset, MTV3, 20.6.2018 (https://www.katsomo.fi/sarja/seitseman-uutiset-33001008002/keskiviikko-2…)

(Toimittaja halusi tuen kaksinkertaistamista)

Ketä tai mitä tässä maassa voi äänestää, jotta kulttuurin tukeminen lopetetaan?

Elokuva- ja teatterilippujen hinnoissa on jo epäreilua tukea, koska ALV on alhaisempi. Kirjoilla on epäreilusti alhaisempi ALV. Sanomalehdillä myös (muttei netissä).

Jos yhtä kulttuurinmuotoa tuetaan, silloin syrjitään sellaista, jota ei tueta. Miksi videopeleillä on korkeampi ALV kuin elokuvalipuilla tai kirjoilla? Miksi videopelien tekijät eivät saa tuotantotukea?

Yritystukia kaikki eduskuntapuolueet haluavat karsia (kohteet tosin vaihtelevat puolueen eturyhmän mukaan), silti tällä eduskuntakaudella eduskunta hyväksyi Audiovisuaalisen alan tuotantokannustin -yritystuen, joka on juuri sellaista haitallista maiden välistä kilpailua, jossa lopulta kaikkien maiden veropohja murenee, ja lopulta kilpailuasetelma on taas sama kuin alussa, kun kaikki ovat joutuneet ottamaan käyttöön samanlaisen tuen.

Juuri ne tahot, jotka ovat valittaneet kaikista voimakkaimmin, kun yritystukityöryhmä ei saanut tulosta aikaiseksi, kuitenkin kannattivat ja kannattavat tätä(kin) uutta yritystukea.

Euroopassa on käynnissä ankara yritysveroprosenttikilpailu. Yleisesti muutama vuosikymmen sitten yritysveroprosentti oli 50-70 prosenttia Euroopassa, mutta yritysveroprosentti on parina kolmena vuosikymmenenä alentunut hyvin voimakkaasti oikeastaan kaikkialla. Vastaavasti arvonlisävero näyttää kaikkialla päinvastaista trendiä. Euroopassa on maailman ankarin (aivan omaa luokkaansa, esim. Japanissa kolmen prosentin kulutusvero otettiin käyttöön vasta 1989, josta lähtien talous on ollut ongelmissa ja veroa on nostettu useaan kertaan sen jälkeen, Kanadassa 5, Australiassa ja Etelä-Koreassa 10 prosenttia) arvonlisäverotus, ja trendi on joka puolella huolestuttava. ALV on pirullisen hyvä verotulojen lähde, ja liikkuu vain ylös päin (Romanian tilanteesta olen hyvin tietoinen). Tällä perusteella sitä vastustetaankin ankarasti USA:ssa. Merkel muistetaan veronkorottajana, koska lupasi nostaa arvonlisäveroa 16:sta 19:ään prosenttiin perusteena Saksan liian suuri budjettialijäämä. Sitten kun budjettitilanne on myöhemmin parantunut, kukaan ei edes puhu, että lasketaan ALV sinne, missä se oli ennen kriisitoimenpidettä. Ei, poliitikot tuhlaavat "ylimääräiset" rahat. Saksan uusimpaan hallitusohjelmaan kirjoitettiin, että budjettiylijäämän niin salliessa, armeijaan voidaan sijoittaa rahaa, jotta Naton vaatimus kahdesta prosenttiyksiköstä toteutuu (tulee lähemmäksi), mutta sosiaalidemokraatit hyväksyivät tämän vain, kun hallitusohjelmaan kirjattiin, että jokainen lisäeuro puolustusvoimiin tarkoittaa yhtä lisäeuroa kehitysapubudjettiin. Saksahan jo ehti saavuttaa 0,7:n tavoitteen, joten jos Naton vaatimus aiotaan täyttää (eivät aio), kehitysapu lähentelee myös kahta prosenttia bruttokansantulosta. Kun perustelu verojenkorotukselle on kadonnut, ei veroja palauteta entiselle tasolleen, vaan rahat käytetään armeijaan ja vieraiden maiden ja vieraiden ihmisten hyväksi.

Vaadin, että jos Suomessa tuetaan elokuvatuotantoja, kirjailijoita, kuvataiteilijoita, musiikintekijöitä ja niin edelleen, myös videopelitaiteilijoita ja -tarinankertojia pitää tukea. Eikö olisi hienoa saada Suomeen sijoittuva videopeli tai videopeli, jonka alkuperäinen tuotantokieli on suomi? Nyt kaikki menee markkinaehtoisesti. Suomessa ja Ruotsissa tehdyt videopelit eivät saa minkäänlaista tukea tuotantomaan omalle kielelle.

Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu