rikukivela

UNRWA:lle 118 miljoonaa torstaisessa kokouksessa

Minua on raivostuttanut siitä asti, kun aloin uutisia seuraamaan/lukemaan (valitettavasti vasta vanhemmalla iällä, koska vanhemmat aktiivisesti kielsivät minua katsomasta uutislähetyksiä televisiosta, meille ei tullut sanomalehtiä eikä ollut Internettiin yhdistettyä tietokonetta), että kaikissa kielteisissä asioissa EU:n ja sen jäsenmaiden myötävaikutus lasketaan yhteen, esimerkiksi kasvihuonekaasupäästöt. Kaikissa ympyräkaavioissa EU:n pieni siivu tarkoittaa EU:ta + kaikkia jäsenmaita. Mutta kun puhutaan minkä tahansa YK:n järjestön rahoittamisesta, maailman julkisesta kehitysapumäärärahoista ja ilmastorahoituksesta, samanlaisissa ympyräkaavioissa sama kirjainyhdistelmä ("EU") tarkoittaa vain EU:n yhteisillä rahoilla annettua kehitysapua. Kun on myönteisestä/suotuisasta asiasta EU:n kannalta kyse, ympyräkaavioissa ei lasketakaan EU:n jäsenmaita yhteen, vaan ne esitetään erikseen. Muutenhan valkenisi suuremmalle osalle ihmisistä, että EU + EU:n jäsenmaat maksavat valtaosan koko maailman julkisesta kehitysavun määrärahoista, ilmastorahoituksesta, YK:n alaisten tai sen sopimusten alaisten järjestöjen ja rahastojen määrärahoista. Tällainen toiminta palvelee USA:aa, jonka tiedotusvälineillä ja kielellä on hegemonia (ylivalta) maailmassa. Englantia äidinkielenään puhuvat pääsevät paljon helpommin töihin toimittajaksi moniin paikkoihin ja tiedottajiksi YK:n järjestöihin.

"Tänään" näin tämänpäiväiseen (eilinen, torstai, edelleen torstai USA:ssa) UNRWA:n rahoituskokoukseen liittyen France24-kanavalta taas yllä kuvaamaani USA:aa palvelevaa propagandaa ympyräkaaviossa. Katso tästä: https://

Pelkästään Euroopan komissio lupasi kokouksessa 40 miljoonaa euroa ylimääräistä eli yksinään vajaa puolet tuosta 118 miljoonasta US dollarista. Tarkkoja tai edes epätarkkoja summia muiden osalta ei ole julkaistu, mutta lopuista lisärahoista vastasivat merkittävältä tai suurimmalta osalta EU:n yksittäiset jäsenmaat. Saksa ja Ruotsi ainakin mainitaan ensimmäisenä.

 

Euroopan komission lehdistötiedote:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&...

UNRWA:n rahoitus:

https://www.unrwa.org/how-you-can-help/government-partners/funding-trend...

 

Kuten pystyi heti arvaamaan, tässäkin USA:n leikkaus tarkoitti sitä, että EU ja sen jäsenmaat tulevat apuun paikkaamaan USA:n leikkausta.

UNRWA on siitä erikoinen YK:n järjestö/elin, että myös jotkin YK-kehitysmaat (ei mitään tekemistä oppikirjakehitysmaan kanssa) rahoittavat jonkin verran sitä. Suurimpina lahjoittajina YK-järjestelmässä kehitysmaan asemaa nauttivista valtioista UNRWA:lle ovat Saudi-Arabia, YAE ja Kuvait. Nämä kaikissa muissa yhteyksissä kyllä pitävät ärhäkästi kiinni kehitysmaan asemastaan ja siitä, että niiden ei tarvitse rahoittaa esim. Green Climate Fundia. Myös Katar ja Oman antavat hieman rahoitusta UNRWA:lle. Näissä viidessä valtiossa on maailman suurimmat asemenot osuutena bruttokansantulosta ja maailman suurimmat kasvihuonekaasupäästöt asukasta kohti sekä muidenkin "jalanjälkien" koko, esim. vesi, jonka hinta pidetään käytännössä ilmaisena, paljon alle todellisten tuotantokustannusten, jotka ovat tuolla korkeat. Silti nämä maat ärhäkästi pitävät kiinni kehitysmaan asemastaan mm. ilmastoneuvotteluissa ja muut maat sallivat sen. Vähän aikaa sitten juuri nämä superrikkaat "kehitysmaat" vastustivat eniten ja vaativat ehdotettuakin pidempiä siirtymäaikoja ja muita helpotuksia sekä sopimuksen mukaista "kehittyneiden" valtioiden rahoitusta "köyhille kehitysmaille", kun neuvoteltiin fluorihiilivedyistä luopumisesta osana Montrealin pöytäkirjaa, ns. Kigalin lisäyksestä.

Virallisesti ja diplomaattisesti kehitysmaa Singapore (joka on oikeasti maailman kehittynein valtio) ei rahoita UNRWA:ta edes dollarilla. Esim. Egypti ja Pakistan rahoittivat vuonna 2017 UNRWA:ta 20 000 US dollarilla.

EU-maista Kreikka kieltäytyy antamasta pois euroakaan omasta elintasostaan. Pohjoinen ja läntinen EU maksaa, eteläinen ja itäinen EU ei mitään tai vain nimellisiä summia. Portugali 138 483 US dollaria. Ruotsi on koko maailmassa UNRWA:n ohjelmarahoituksessa kolmas, heti USA:n ja Euroopan komission jälkeen. Viime vuoden lukujen perusteella Ruotsi on siis se maa, jolta ei ainakaan olisi pitänyt pyytää lisärahoitusta Trumpin leikkauksen kattamiseksi, mutta kuten arvata saattoi, Ruotsi oli suurimpia lisärahoittajia tämän päivän (torstai) kokouksessa. Kaikki "Pohjoismaat" ovat aina näissä YK:n rahastojen ja järjestöjen rahoitustilastoissa väkilukuunsa nähden aivan poskettomasti yliedustettuina.

http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2018/09/27/Palestinian-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset