Jyrkkä EI Turkin ja Syyrian EU-tukipaketeille

Muutama viikko sitten oli paljon puhetta varsinkin Saksassa, että Turkille pitää antaa suuri tukipaketti, ilman IMF:ää tai sen kanssa niin, että EU:n veronmaksajien raha pehmentää IMF:n vaatimuksia Turkille.

Tämä on tyyppiesimerkki siitä, miten Ranska ja Saksa itse tekevät päätökset, mutta maksajina onkin koko EU ja sen jäsenmaat. Ranska ja Saksa vastustavat ankarasti Turkin jäsenyyttä EU:ssa, koska Turkki olisi tulevina vuosikymmeninä väestöltään selvästi suurin EU-jäsenmaa.

Halukkuutta Saksan poliittisella ja virkamieseliitillä resurssien siirtoon Turkkiin oli paljonkin. Kansalaiskyselyssä 72 prosenttia vastusti Turkille annettavaa tukipakettia, mikä on huolestuttavan pieni luku.

Tukipakettipuheet ovat laantuneet muutaman viime viikon aikana, koska Turkin liira on löytänyt uuden tason, ja romahdus näyttäisi olevan tältä erää ohi ja liira vahvistunut noin kuuteen US dollariin. Sen avulla Turkin tuontiin tulee merkittävä leikkaus ja vaihtotase saadaan taas vähäksi aikaa ylijäämäiseksi ja sitten tasapainoon ja sitten taas alijäämäiseksi.

Huojentavasti Erdoğanin vävy, Turkin valtionvarainministeri ei pyytänyt Saksalta ja EU:lta tukipakettia tavatessaan Olaf Scholzin noin viikko ennen Erdoğanin valtiovierailua. (https://www.reuters.com/article/us-germany-turkey/turkey-not-seeking-eco…)

Nyt tukipakettikeskustelu Saksassa on siirtynyt siihen, kuinka massiivinen tukipaketti Saksan ja EU:n tulee tarjota Syyrialle.

Putin, Erdoğan, Macron ja Merkel tapaavat piakkoin, ja Putin ja Erdoğan tulevat painostamaan ja uhkailemaan Saksaa ja Ranskaa, jotta ne antaisivat mahdollisimman suuren tukipaketin Syyrialle. Putin ja Erdoğan eivät itse tarjoudu rahoittamaan Syyriaa. Macron ja Merkel typeryksinä suostuvat jonkinlaiseen tukeen, ja kuten aina, laittavat koko EU:n maksamaan. Saksa on suurimpia humanitaarisen avun maksajia, ja ulkoministeri Heiko Maas lupasi jo Saksan osallistuvan (suuresti) Syyrian jälleenrakennukseen, jos Syyriassa järjestetään uudet vaalit ja saadaan jonkinlainen poliittinen sopimus.

Kuten moni jo tietää ja on lukenut, USA ei aio rahoittaa Syyrian apua ja jälleenrakennusta. Trump on kertonut jo kauan sitten, että kun USA on auttanut lyömään Irakin ja Syyrian islamilaisen valtion, se vetäytyy eikä aio osallistua jälleenrakennukseen ja kehitysapuun. Kuten mm. UNRWA:n ja ilmastorahoituksen kohdalla, USA:n rahoituksen lopetus tarkoittaa sitä, että jo ennestään paljon suurempaa taakkaa kantavat EU ja sen läntiset ja pohjoiset jäsenmaat tulevat entisestään kasvattamaan ylisuurta osuuttaan.

Nykytilanne on sellainen, jossa tiettyjä liian mukaviksi sairastuneita valtioita voidaan kiristää pakolaisilla maksamaan suuria summia, koska nämä sairastuneet valtiot ja kansat eivät ole enää valmiita käyttämään voimaa ihmisvirran pysäyttämiseen rajoillaan. Tämä tilanne on raivostuttava ja siihen pitäisi saada muutos.

Jos typerykset Macron ja Merkel pääsevät sopimukseen, Suomellekin lähetetään lasku. Suomella ei ole tällä hetkellä sellaista poliittista johtoa, joka alkaisi uhmaamaan Macronia ja Merkeliä. Turkin ja "EU:n" pakolaissopimuksenkin takia Suomi on ollut valmis lisäbudjetissa pyytämään Eduskunnalta lisää rahaa Turkille.

Suomella kuten Singaporella ei ole osaa eikä arpaa Syyrian tilanteeseen. Voisimme vain kieltäytyä maksamasta ulkomaille yhtään mitään kuten Suomea yli kaksinkertaisesti henkilöä kohti rikkaampi Singapore. Usein poliitikot puhuvat vastuista, velvoitteista, sitoumuksista ja kansainvälisistä sopimuksista. Näillähän voi vaikka pyyhkiä persettä. Niistä voi irtisanoutua. Ne voi julistaa mitättömiksi. Suomen asevoimilla ja niitä lopulta komentavilla poliitikoilla on Suomen maa-alue, ilmatila ja merialue vallassaan. Täällä ei ole ulkomaisia joukkoja (kuten mm. Saksassa, Japanissa, Italiassa).

Syyriasta on muutaman viime vuoden aikana ollut harhaanjohtavia kirjoituksia suomalaisissa tiedotusvälineissä. On ollut typeriä ja yksipuolisia kirjoituksia Syyriasta ja ilmastonmuutoksesta asioiden taustalla. Väestö kymmenkertaistuu 80:ssa vuodessa. Öljyntuotanto saavuttaa huippunsa 1990-luvun puolivälissä (1996), oma öljynkulutus jatkaa silti hirvittävässä kasvussa –> viennistä saatavat tulot vähenevät (öljyn nouseva ja korkea hinta vähentää vaikutusta). Näissä maissa tuhlaillaan luonnonvaroja tukiaisten avulla, niitä joudutaan leikkaamaan –> kansa raivostuu. Siis öljytuotteita ei esimerkiksi veroteta, vaan valtio maksaa, jotta niitä voi ostaa ilman veroja ja reilusti alle verottoman markkinahinnankin. Veroja joudutaan ottamaan käyttöön ja korottamaan. Paine kasvaa, kunnes eräänä päivänä poksahtaa.

Syyrian vastuuttomasta ja holtittomasta väestönkasvusta oli useitakin juttuja vain muutamia kuukausia ennen kuin paine kävi sietämättömäksi. Kuka muistaa? Minä muistan.

Toinen Turkin valtakunnan maailmansotaan asti hallitsema alue, jossa on ensimmäisen maailmansodan jälkeen tapahtunut hirvittävä väestöräjähdys, on Irak. Irakin tilanne eroaa Syyriasta niin, että Irakilla on vielä jäljellä suuret öljyvarannot. Kolmas Turkin ennen hallitsema väestöräjähdysvaltio on tietenkin Egypti, joka ei mitenkään pysty ruokkimaan itse lähimainkaan nykyistä väestöään saati mitä se tulee olemaan seuraavilla vuosikymmenillä.

Irakista hieman tässä: http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250506-irakin-vaestonkasvu

Itse Turkin väkiluku oli 13 648 270 vuonna 1927.

Painetta niin Syyriassa, Irakissa, Egyptissä kuin Afganistanissa (Mustafa Kemal kielsi moniavioisuuden 1926 Turkissa, vain jotkut kurdit harjoittavat moniavioisuutta Turkissa) lisää harjoitettu moniavioisuus. Talouskasvu ja ihmisten vaurastuminen näissä maissa kasvattaa miesten tyytymättömyyttä ja turhautumista, koska useammalla miehellä on varaa useampaan vaimoon. Koska poikia syntyy enemmän kuin tyttöjä, moniavioisuus entisestään lisää naimattomien miesten määrää. Jos moniavioisuus halutaan sallia, se pitäisi sallia vain naisille. Siihen voitaisiin jopa kannustaa. Mutta missään kulttuurissa kautta historian ei tällaista ole tavattu, aina mies on se, jolla on monta kumppania samaan aikaan.

Viimeisten sadan (+) vuoden aikana on ollut käynnissä järkyttävän nopea ja massiivinen geneettisen älykkyyspotentiaalin lasku (erotuksena fenotyyppisestä eli ilmiasullisesta älykkyydestä). Tästä on myös todisteita maiden sisällä, mutta asian pitäisi olla päivänselvä, kun vertaa vuoden 1900 väkilukuja vuoden 2100 ennusteisiin. Eurooppalaiset, japanilaiset, korealaiset ja kiinalaiset ovat häviämässä maapallolta ja afrikkalaiset (missä asuvatkaan) tulevat nopeasti muodostamaan maapallon väestöstä enemmistön. Juuri ne ihmiset ovat häviämässä maapallolta, jotka ovat kehittäneet ihmisten nykyisen hyvinvoinnin, teknologian ja kehitysavun.

 

https://www.wsj.com/articles/as-turkey-teeters-germany-considers-offerin…

Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu