rikukivela

Suomen ei pidä osallistua Syyrian jälleenrakennukseen eurollakaan!

Taas niiden samojen "perinteisten" lahjoittajien eli UNFCCC:n Annex II -valtioiden maksettavaksi on tullut uusi lasku: 250 miljardia US dollaria YK:n mukaan. Putin uhkailee ja kiristää pakolaisilla. Uusia syyrialaisia pakolaisia ei Syyriasta Turkin kautta eikä muutenkaan Eurooppaan enää juuri tule. Tänne jo päässeet eivät ole joukolla vapaaehtoisesti poistumassa, vaikka Putinin vaatimuksiin taas taivuttaisiin.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-12/russia-presses-europe...

USA Trumpin johdolla eikä seuraavan demokraattipresidentinkään alaisuudessa tule maksamaan juuri mitään. Venäjää kiinnostaa vain sotilaallinen puoli maailman asioissa, lahjoitusasiat se jättää muille.

Syyrian tilanne ei ole Suomen tai Singaporen syytä. Jälleenrakennukseen ei pidä ottaa osaa. Vaikka Syyrian tilanne olisi Singaporen syytä, Singapore ei maksaisi mitään.

Kun Saksa ja Ranska menevät lupaamaan ja sopimaan jotain EU:n ulkopuolisten maiden kanssa, ne laittavat koko EU:n maksamaan. Enemmän poliittista valtaa Saksalle ja Ranskalle, mutta pienemmin kustannuksin, kun maksutaakka jaetaan, mutta valtaa ei.

Maailman kehittynein maa Singapore ei ikinä edes osallistu mihinkään lahjoituskokouksiin ja -tapahtumiin ja Macronin one planet -huippukokouksiin. Singapore ei jaa eurooppalaista "arvopohjaa". Singapore ei osallistu "globaalin vastuun" kantoon. Singapore väittää olevansa kehitysmaa ja diplomaattisesti ja virallisesti YK:ssa ja sen sopimuksissa se onkin edelleen kehitysmaa. Tälle ei ole tietenkään ollut yhtään mitään perustetta vuosikymmeniin, mutta mädässä YK:ssa ei ole mitään mekanismia, jolla pakottaa Singapore kehittyneiden valtioiden joukkoon.

Singapore käy kauppaa kaikkien kanssa, ei osallistu pakotteisiin (vastahakoisesti noudattaa YK:n turvallisuusneuvoston kauppapakotteita), pyrkii ystävällisiin suhteisiin ja kaupankäynnin lisäämiseen. Singaporea ei voi kiristää pakolaisilla, koska se ei niitä yksinkertaisesti vastaanota. Singapore ei lahjoita rahaa YK:n järjestöille ja muille maille, koska singaporelaiset ovat itsekkäitä eivätkä hyväksy rahojensa antamista muille.

Libanonille järjestetään edelleen lahjoituskokouksia säännöllisesti, edellinen huhtikuussa 2018. Syyria näyttää olevan uusi tällainen pohjaton rahareikä.

“If Syria doesn’t ensure the total withdrawal of Iranian-backed troops, it will not receive one single dollar from the United States for reconstruction,” Pompeo said.

https://www.timesofisrael.com/pompeo-says-syria-wont-get-a-dollar-in-rec...

 

http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261768-jyrkka-ei-turkin-ja-sy...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Noinhan se taitaa mennä. Isot maat aiheuttavat toimillaan ongelmia, joita sitten pikkumaiden päättäjät kiltisti taloudellisesti kompensoivat. Reilua ?

Mitä YK n toimintaan taas tulee, niin YK n alaisten ( UNRWA ) järjestöjen toiminta ei kestä päivänvaloa. Pahimmillaan avustuksilla annetaan tukea suoralle sodankäynnille.

https://www.ilkka.fi/tilaajalle/kolumnit/unrwa-n-r...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Ilkka- lehti>.... Valitettavasti raha ei ole mennyt yksinomaan palestiinalaisten sosiaalipalveluiden, talouden ja teollisuuden kehittämiseen. Isoja summia on kulkeutunut johtajien pankkitileille ja turvallisuushenkilöstön rahoittamiseen sekä aseistukseen.....

ooo

Jos tuo on totta, eikö Suomi pysty tekemään mitään.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ei pelkästään "pikkumaiden". Koko Annex II, ehkä Kreikka kieltäytyy USA:n lisäksi lahjoittamasta mitään. Kyllä USA on yleensä lahjoittamisessa mukana, mutta aina aivan liian pienellä summalla EU:hun verrattuna.

"China has donated a total of 800 electrical power transformers and electric cables to Syrian government"

http://www.globaltimes.cn/content/1122503.shtml

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Eiköhän Suomi lähetä Syyriaan vähintäänkin pataljoonallisen rauhanturvaajia, kun se aika koittaa. Kustannukset Suomen valtiolle noin 100 miljoonaa euroa.

Ottaen huomioon taloudelliset realiteetit Suomen tulisi lakkauttaa kaikki sotilaalliset operaatiot maailmalla ja kotiuttaa miehet mitä pikimmin.

Nyt sairaat, vanhukset ja lapset säästävät, jotta Suomi voi leikkiä hiekkalaatikkoleikkejä isojen poikien kanssa.

Itse olen samaa mieltä siitä, että rahan jakamisen ulkomaille tulisi päättyä, viimeistään ensi kevääseen mennessä, jolloin uusi hallitus aloittaa puhtaalta pöydältä.

Siihen tosin me kansalaiset emme voi vaikuttaa muutoin kuin äänestämällä oikein.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

>Ottaen huomioon taloudelliset realiteetit Suomen tulisi lakkauttaa kaikki sotilaalliset operaatiot maailmalla ja kotiuttaa miehet mitä pikimmin.
Nyt sairaat, vanhukset ja lapset säästävät, jotta Suomi voi leikkiä hiekkalaatikkoleikkejä isojen poikien kanssa.

ooo

Juuri noin.

Tasavaltamme on vaikeuksissa kun ne joukot (ja sotakalusto) ovat olemassa, eikä kukaan keksi muuta kuin että niitä on jatkuvasti käytettävä eri tavoin.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ei sinne muiden maiden sotilaita Syyrian hallitus ja Venäjä halua. Kovaa valuuttaa, rahaa, https://stats.oecd.org/glossary/detail.asp?ID=5901 , tavaraa, polttoainetta, humanitaarista apua paisuvalle väestölle (ennen sisällissotaa väestö 80 vuodessa 10-kertaistui).

Samaa mieltä, Suomen pitäisi lopettaa kaikki rauhanturvaamismenonsa ja vetää sotilaat kotiin. Aivan riippumatta siitä, vaikka taloudelliset realiteetit sen sallisivatkin. Nyt rauhaa turvataan velkarahalla. Ei pitäisi rauhanturvata/sotia Suomen kannalta hyödyttömiä sotia edes budjettiylijäämärahalla.

Tämä hallitus on pitänyt kotimaan säästöistä ja kiristyksistä kiinni, mutta kehitysapu on juuri se meno, josta ei saatu hallituskaudella lopulta säästettyä mitään hallitusohjelmaa rikkoen.

http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259517-...

Ensi vuodelle esitetään yli 100 miljoonan euron menolisäystä.

"Siihen tosin me kansalaiset emme voi vaikuttaa muutoin kuin äänestämällä oikein."

Väärin. Tärkeintä on, ettei maksa Suomelle veroja tai maksaa mahdollisimman vähän. Ja enimmöi kustannuksensa valtiolle. Sillä tavalla homman saa loppumaan, kun tarpeeksi moni toimii näin. Nettomaksajaa kehotan muuttamaan pois Suomesta tai alkamaan mahdollisimman suureksi nettosaajaksi. Mitä nopeammin järjestelmäromahdus Suomessa ja EU:ssa, sitä pienemmillä vaurioilla sivilisaatiomme nykypaskasta selviää. Huolellinen äänestäminen ja mielipidevaikuttaminen on myös tärkeää.

Edes Perussuomalaiset eivät kannata kehitysavun lopettamista; vaihtoehtobudjetissaan he esittävät kehitysapuun satoja miljoonia euroja vuodessa veronmaksajien rahaa ja vähentyneitä verotuloja (verovähennys). Kehitysapua ei voi lopettaa eroamatta EU:sta. 2021-27 kaudella 30 prosentin korotus EU:n kehitysapuun, VAIKKA BREKSITIN TAKIA BUDJETTI MUUTEN PIENENEE. Myös YK:n tulonsiirtosopimuksista pitää erota, tärkeimpänä UNFCCC ja sen pöytäkirjat ja Pariisin sopimus.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mitä jos ne maat, jotka kutumattomina pommittivat Syyrian kaupungit raunioiksi maksaisivat?
Tai maat, jotka rahoittavat ISIStä (Libyan rahoilla)ja päästivät ISIS-kolonnat
Libyasta Syyriaan ja myös muut maat, jotka edelleen rahoittavat "oppositiota" eli Isiksen eri fraktioita. Hmm?

Ja mitä jos arvoisa blogisti tutkisi hieman mitä Syyriassa on tapahtunut viimeisen 15 vuoden aikana?

Henry

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

27. päivä lokakuuta tapaaminen, Macron, Merkel, Putin, Erdoğan.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-...

Ranska ja Saksa olivat edustamassa EU:ta (eli Syyrian jälleenrakennuksen tulevaa suurinta rahoittajaa). Jos mukana olisivat olleet alueen sotilaalliset suurvallat, niin Saksa pois ja Britannia ja USA tilalle. Nuo kolme tekivät ne kostoiskut kemiallisten aseiden käytön takia. Venäjä ja Turkki mukana toki, koska ne ovat mukana sodassa. Amerikan Yhdysvaltoja ei kutsuttu, koska Trump jättää lahjoitusasiat muille. Ranska ja Saksa edustivat EU:n maksajaa. Putinin uhkauksilla kootty tämä kokous? Japani ei mukana, koska Japania ei pakolaisilla voi painostaa. EU:n "presidentti" luotiin juuri näitä tilanteita varten. Hänen piti edustaa EU:ta. Mutta lisäkustannukset syntyivät, tavoite ei toteutunut. Aina vain valta on/soitetaan/osallistuvat EU:n suurimmat maat EU:n presidentin sijaan. Tällaisista kokouksista pitäisi vain pysyttäytyä ulkopuolella. Valkokypärät haettiin turvaan Länsi-Eurooppaan, koska pelkäsivät hallitusta. Miksi tällaista toimintaa piti tukea? Vieläpä apua, jota hallitus ei halunnut vastaanottaa. Olisi jätetty antamatta. Länsi-Eurooppa maksoi toiminnan ja nyt heidät perheineen otettiin elatukseen loppuelämäkseen. Mitä tästä rahantuhlauksesta hyötyi veronmaksaja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset