rikukivela

Kuinka kehitysapu lopetetaan

Äänestämällä se ei onnistu. Ei ole yhtään puoluetta, joka lupaa lopettaa kehitysavun ja ilmastorahoituksen. 2015 eduskuntavaaleissa suomalaiset äänestivät selvän enemmistön eduskuntaan puolueille, jotka vaalilupauksissaan lupasivat leikata kehitysavusta. Miten kävi? Kotimaan säästöistä, veronkiristyksistä ja heikennyksistä hallitus on pitänyt tiukasti kiinni loppuun saakka, esim. indeksijäädytykset ja -leikkaukset. Kehitysavun julkiset määrärahat ovat budjettiesityksen mukaan palaamassa vuonna 2019 lähtötasolle eli vuoden 2015 tasolle.

http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259517-miksi-kehitysavun-jatt...

Ennen eduskuntavaaleja 2015 eräs lehti teetätti suomalaisilla mielipidekyselyn, jossa oli 20 suurinta menoerää, joista jokaisen piti valita leikkausten kohteet. Kehitysavun leikkaaminen oli valituin vaihtoehto. Toisaalta joka kesä julkaistavan ulkoministeriön henkilökohtaisin haastatteluin toteutetun kyselyn mukaan kehitysavulla on vankka kannatus, mutta suomalaisilla ei ole harmainta aavistustakaan kehitysavun määrärahatasosta.

Vaihtoehtobudjeteissaan ja 2015 eduskuntavaaliohjelmassaan Perussuomalaiset kannattaa 250 miljoonan euron vuosittaista valtion kehitysapumenoa. 2018 eli uusimmassa vaihtoehtobudjetissaan Perussuomalaiset kirjoittavat, että ulkoasianministeriön hallinnon alle perustetaan kehitysapurahasto, joka saa valtiolta 250 miljoonan euron perusrahoituksen (2018 vaihtoehtobudjettiesityksen mukaan "kertaluonteisesti"). Lisäksi Perussuomalaiset kannattaa verovähennys"porkkanaa", joka "maksaa valtiolle ja kunnille n. 250 miljoonaa euroa" (vuodessa). Lisäksi: "Rahastomallin tavoite on Suomen tämänhetkisen kehitysaputason säilyttäminen". Lisäksi "Sen sijaan uuden kehitysapumallin avulla 0,7 prosentin tavoitteen saavuttaminen on mahdollista". Näiden päälle tulee vielä Cotonoun sopimuksesta tuleva EU:n pakottama 73 900 000 euroa (vuoden 2019 taso) vuodessa "Euroopan kehitysrahastoon" AKT-maille. Sen lisäksi osuus EU:n yhteisestä kehitysavusta, jota ei voi lopettaa eroamatta EU:sta tai neuvottelemalla vapautusta. Valtiovarainministeriön hallinnonalalla on vuodelle 2019 laitettu 156 809 000 euroa eli 156,8 miljoonaa euroa. Nämä EU:n yhteiset kehitysapurahat (+ Euroopan kehitysrahasto on EU:n budjetin ulkopuolella) ovat olleet vuosikymmeniä kovassa kasvussa ja vievät koko ajan suuremman ja suuremman osuuden EU:n budjetista. 2021-27 kaudella 30 prosentin korotus EU:n kehitysapuun, VAIKKA BRITANNIAN LÄHDÖN TAKIA BUDJETTI MUUTEN PIENENEE. Myös Suomen valtion budjetin muilla hallinnonaloilla on julkisen kehitysavun määrärahoja, joihin Perussuomalaiset eivät ota kantaa esityksessään.

Kehitysavun ja ilmastorahoituksen lopetukseen ei tarvita kuin muutama prosentti suomalaisista. Eduskuntavaaleissa heidän äänillään ei tehdä muutosta. Jos edes yksi prosentti suomalaisista hommaisi itsensä tarkoituksella suljettuun vankilaan ja kuulusteluissa aina kertoisi syyksi kehitysavun vastustamisen. Jos kehitysavun maksaminen edelleen jatkuu, tekee uudestaan rikoksen, jolla pääsee vankilaan, jne. Mielisairaalavuorokauden hinta on vielä korkeampi kuin suljetun vankilan, eli se on kaikista tehokkain keino vastustaa kehitysapua ja ilmastorahoitusta. Mielisairaaloita ja suljettuja vankiloita jouduttaisiin mielenosoitusliikkeen takia perustamaan lisää hurjia määriä. Vankeja olisi niin paljon, että kuolemanrangaistus sekä ankarat työ- ja vankileirit jouduttaisiin ottamaan valikoimaan. Lievempi ja paljon käytetympi kehitysavun ja ilmastorahoituksen vastustamistapa on vähimmäistää (minimoida) maksetut verot ja enimmäistää (maksimoida) kulunsa yhteiskunnalle. Jos nettomaksajaa ei kiinnosta alkaa mahdollisimman suureksi nettosaajaksi, niin vielä lievempi keino vastustaa kehitysapua on muuttaa Suomesta pois. Albert Einstein laski tällaisia prosentteja aikoinaan, esim. vain 2 prosentin kieltäytyminen asepalveluksesta ja vankilaan passittaminen romuttaa koko asevelvollisuusjärjestelmän, koska kustannukset kasvavat sietämättömiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset