Hanna Halmeenpää valehteli A-talkissa

1. Kiinan kasvihuonekaasupäästöt "murto-osa" Suomen päästöistä (asukasta kohden)

Kielitoimiston sanakirja: murto-osa = (hyvin) pieni osa jstak.

Kaikista kasvihuonekaasuista ei ole tuoreita tietoja helposti saatavilla, mutta jo yli 4 vuotta sitten uutisoitiin, että Kiinan asukasta kohti laskettu hiilidioksidipäästö oli suurempi kuin EU:n keskiarvo vuonna 2013. Suomi on EU:n keskiarvon yläpuolella, mutta niin on Kiinakin. Suomi vähän edellä, muttei mitenkään paljon. Ei todellakaan voi käyttää sanaa "murto-osa", jos käyttää kieltä sanojen oikeilla merkityksillä. Halmeenpää puhui "hiilijalanjäljestä", mutta usein tuolla tarkoitetaan kaikkien kasvihuonekaasujen päästöjä. Kumpaa tahansa tarkoitetaan, ei voida puhua "murto-osasta" Kiinan tai edes Intian kohdalla.

2. "Ylikulutus" on syynä ilmastonmuutokseen Halmeenpään mukaan.

Väärin. Jos "ylikulutus" (= kaikki ei-välttämätön, joka tekee elämästä elämisen arvoista) karsittaisiin kokonaan pois maailmasta, sillä ei olisi merkittävää vaikutusta. Suurin osa päästöistä tulee ihmisten perustarpeiden tyydyttämisestä. Ongelma on ihmisten määrä, ei kulutustaso. Asumisesta, ruuasta ja työmatkoista sekä työhön liittyvästä välttämättömästä liikkumisesta. Aina kun jostain löytyy tehostamisen varaa ja löysät otetaan pois + kun elintasoa huononnetaan, niin hyöty häviää, koska päästöjen aiheuttajien määrä kasvaa. Jos ihmisiä olisi tarpeeksi vähän, päästöt eli elintaso ihmistä kohden voisi olla paljon korkeampi. Kuluttamista itsessään vihaavat käyttävät ilmastonmuutosta tekosyynään. Nämä vihaisivat kulutusta ja "ylikulutusta" ihan ilman ilmastonmuutostakin.

Hanna Halmeenpää kertoi, että tarvitsee "minibussinsa", koska hänellä on suurperhe, paljon lapsia ja vielä koirakin. Keskikokoinen koira vastaa kahta katumaasturia. "…kaksinkertainen siihen verrattuna että ajaa 4,6 litran moottorilla varustetulla katumaasturilla 10 000 kilometriä vuodessa, vaikka laskelmassa otetaan mukaan auton valmistuksesta aiheutuvat päästöt." https://yle.fi/uutiset/3-5978744

Eli Hanna Halmeenpää haluaa lopettaa "ylikulutuksen", mutta ei näe ongelmaa väestönkasvussa ja koirissa ja koirapopulaation räjähdysmäisessä kasvussa. Epä-älyllistä.

Hanna Halmeenpää muuten ei syntynyt sinne, missä nyt asuu ("ei julkista liikennettä, vain koulukyydit"). Vaan hän muutti sinne Oulusta tarkoituksella ja omasta tahdostaan päästöistä välittämättä, oma napa mielessään.

 

————————————

En nyt jaksa kommentoida keskustelua enempää (tätäkään en ehtinyt tehdä heti ohjelman jälkeen), mutta Simon Elo pääsi TAAS televisioon. Miksi YLE antaa tietyille henkilöille niin paljon ruutuaikaa A-studioissa ja A-talkissa? Suurin osa kansanedustajista ei pääse koskaan ruutuun, ja Simon Elo sai erittäin pienen henkilökohtaisen äänimäärän. Simon Elon perustelu ja muutenkin valitettavan yleinen perustelu, että Suomen tai maan X päästöt ovat niin pieni osuus maailman päästöistä, että Suomen tai maan X ei tarvitse tehdä enempää/mitään on tietenkin aivan älytön.

Sähköautoja vastustettiin, mutta niiden kasvihuonekaasupäästöt ovat aivan erilaiset Norjassa (vesivoima) kuin Kiinassa tai Puolassa. Tarvittavien ns. harvinaisten (eivät ole oikeasti harvinaisia) maametallien ja muiden raaka-aineiden halpojen esiintymien riittävyys voi muodostua esteeksi maailman sähköautoistamiselle.

Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu