rikukivela

Jemenin öljyhuippu ja väestönkasvu eivät ole "vastuullisen median" mielestä...

...maininnankaan arvoisia

 

Äsken YLE taas jätti oleellisimmat asiat kertomatta Jemenistä, koska niiden kertominen ei edistä "agendaa." Pääasia jutuissa on aina lasten nykyinen kärsimyksen määrä ja miten sitä voitaisiin vielä entisestäänkin kasvattaa nykyisestä tulevina vuosikymmeninä. Ja miten se suomalainen tavallinen mies ruudun takana on syyllinen (oikeastaan kaikkeen pahaan maailmassa).

Minä en voi asiasta kirjoittaa tässä enempää, koska muuten kirjoitus tullaan poistamaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jani Kuusela

USAn tuella tapahtuva Saudi-Arabian Jemenin Shialaisten Houtien murhaaminen ja humanitaarisen katastrofin aiheuttaminen kenenkään siihen suuremmin puuttumatta on jälleen yksi osoitus lännen vajoamisesta välinpitämättömyyteen ja nihilismiin.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Länsi" eli UNFCCC:n Annex II -maat ja niiden ihmiset (missä ikinä asuvatkaan) ovat suunnilleen juuri ne maat, jotka ainoina välittävät maailman kärsimyksestä ja epäitsekkäästi auttavat muita. Singapore ei välitä, vaan jättää avun maksamisen Singaporea paljon köyhemmälle ja vähemmän kehittyneelle Länsi-Euroopalle. "Länsi" ei ole välinpitämätön, vaan ainoa, joka maailmassa välittää epäitsekkäästi muiden kärsimyksestä ja on valmis antamaan omasta elintasostaan pois muiden hyväksi.

En tue Saudi-Arabian ja YAE:n sotatoimia.

Ymmärtäkää nyt, että Jemenin ajautuminen yhteiskunnan romahdustilaan, sekasortoon, väkivaltaan ja nälänhätään oli ja on aivan välttämätöntä. Syyllinen on väestönkasvu. Jemenin kokonaishedelmällisyysluku (KHL) vain nousi toisen maailmansodan jälkeen erittäin korkealta tasolta vielä korkeammaksi, kun väestön hyvinvointi kasvoi ja hyvinvointi mahdollisti ihmiskunnan historiassa aivan ennennäkemättömän nopean väestönkasvun, kun kuolleisuus romahti. 1985-90 KHL oli 8,80 lasta. Tuolloin syntyneet tappelevat nyt ja taistelevat elintilasta, vedestä, maasta. Välitön syy romahdukseen on öljyvarojen ehtyminen, öljyntuotannon huipun saavuttaminen ja tuotannon nopea lasku vuodesta 2001 lähtien. Kun valtaosa budjettituloista tuli öljystä ja tuotannon laskun myötä ne romahtivat (itse asiassa eivät romahtaneet niin pahasti, koska öljyn hinta nousi voimakkaasti, koska maailman tuotanto ei pystynyt vastaamaan kysyntään), tulot eivät pystyneet kattamaan hirvittäviä menopaineita (väestönkasvu).

Ilman sotaakin ja kaiken toimiessa Jemen tuoo 95 prosenttia ruuastaan ja osuus vain kasvaa hurjan väestöräjähdyksen takia. Öljyntuotannon romahtaessa maataloustuottajilla ei ollut enää varaa ostaa öljytuotteita samassa määrin, joten omakin ruuantuotanto kärsi. Granaattiomenien vienti on laskenut selvästi, koska viljelijöillä on pulaa polttoaineista. Polttoaineella pumpataan pohjavettä, käytetään maatalouskoneita...

Mitä aikaisemmin väestöromahdus tapahtuu, sitä vähemmän on ihmisiä kuolemassa ja kärsimässä. Mutta väestöromahdus niin Jemenissä kuin muuallakin on väistämätön tosiasia, joka tulee tapahtumaan joskus. Myös Suomessa (esim. maatalouden öljynsaanti, ilmaston kylmeneminen).

Maapallon ihmisten määrän räjähdysmäinen kasvu johtuu ruuan saatavuuden yhtäkkisestä räjähdysmäisestä kasvusta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

No niin, piilotin tämän kirjoituksen etusivulta uudella kirjoituksella.

Tässä linkki poistettuun kirjoitukseen: http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262998-...

Googleen kun kirjoittaa: "YLE haittamainoksia" ja valitsee sivun näyttämisen välimuistista, pääsee itse katsomaan ja ihmettelemään, mitä sääntöä rikoin. Onko Singaporen linjan kannattaminen yllytys "rikokseen tai väkivaltaan"? Singaporen kohdalla ilmeisesti ei, mutta Suomen ja suomalaisten kohdalla on, koska ylläpito on rasistinen. Vain "valkoisilla" ("valkoisiksi" ei lasketa juutalaisia (Israel ei maksa kehitysapua tai rahoita YK:n järjestöjä, jopa Israelissa olevia pakolaisia (palestiinalaispakolaisilla oma YK-järjestö, jota Israel ei rahoita dollarillakaan, en tarkoita tässä palestiinalaisia, vaan niitä afrikkalaisia, joita Israelissa valtavirtapoliitikotkin ja kaikki valtavirtatiedotusvälineetkin kutsuvat "soluttautujiksi", "(maahan)tunkeutujiksi". Tuo sana oli ollut Israelissa jo vuosia käytössä ennen kuin sitä alettiin laajemmin viljelemään Suomessa, mutta edelleenkin jos YLE, HS tai ministeri käyttäisi tuollaista sanaa, syntyisi valtava myrsky) ylläpitää "valkoisten" rahoittama UNHCR, edes Israelin heti hylkäämän pakolaissopimuksen mukaan Israelin ei tarvitse antaa heille oikeutta mihinkään tukeen tai viralliseen oleskululupaan. Puolet Israel aikoi siirtää "Länteen" (pois lukien USA), puolet sai jäädä "vain väliaikaisesti" Israeliin, mutta ilman oikeutta mihinkään palveluihin ja tukiin sekä työstä peritään ylimääräistä tuloveroa, jonka saa takaisin, jos suostuu lähtemään maasta) ja kiinalaisia (Singapore, Taivan, Hongkong, Makao)) on velvollisuus kustantaa kehitysapua ja humanitaarista apua koko maailmaan sekä maksaa "ilmastorahoitus". Suurin osa kommenteista ei ole luettavissa.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Jos Suomi olisi jostain syystä halunnut päästää Ruotsista EU-sääntöjen vastaisesti kaikki turvapaikanhakijat Suomeen (niin kuin päästi), niin minkä helvetin takia Suomi ei toiminut niin kuin kaikki tämän maailman ei-"valkoiset" maat? Eli niin, että UNHCR rakentaa ja ylläpitää leirit ja maksaa viulut ja kaikki asukkaat on tarkoitus uudelleensijoittaa "kolmansiin" maihin, jos paluu kotimaahan ei onnistu. Leirit voisivat olla myös suljettuja. Muualla ei-"valkoisessa" maailmassa pakolaiset elävät yleensä leireissä, jotka ovat jollakin joutomaalla syrjässä paikallisten ihmisten asutuskeskittymistä. Näin ne eivät pääse häiritsemään ja vaikuttamaan paikallisten elämään, esim. heilauttamaan sukupuolijakaumaa nuorissa ikäluokissa (ja "oikeilla" pakolaisleireillä suurin osa asukkaista on naisia ja lapsia, Suomessa leirit olisivat koostuneet lähes pelkästään nuorista miehistä).

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Granaattiomenat kuolevat vedenpuutteeseen, joka johtuu polttoaineen puutteesta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Tämän kirjoituksen ja kommenttien jälkeen heti seuraavana päivänä 5.11.2018 A-studiossa oli aiheena Jemen. YLE mainosti, että "ainakin 10 000 ihmistä on kuollut Jemenin sodassa 3,5 vuoden aikana". Ja että lapsia kuolee nälkään tai sairauksiin niin ja niin paljon tiettyä aikaa kohti. Luvut olivat pieniä. Jos YLE on huolestunut kuolemista ja haluaa niitä vähemmän, niin kannattaisi kannattaa KHL:n laskemista alle uusiutumismistason heti. Tai väkiluvun romahdusta nyt eikä esim. sitten, kun väkiluku on 50, 100, 250, 470, 890 tai 2459 miljoonaa ihmistä Jemenissä.

Lyhyt blogikirjoitukseni soveltuu vielä paremmin seuraavan päivän A-studioon, josta en ollut tietoinen (eikä sitä oltu vielä lähetetty (ja tehty, ilmeisesti kun suora lähetys)). Kuten kirjoitukseni päivämäärästä ja kellonajasta näkee, viittaan sunnuntain 4.11. 20.30:n uutislähetykseen.

JOS A-STUDIOSTA VARATAAN HUOMATTAVA OSA AJASTA JEMENIN TILANTEESEEN, NIIN MIKSI EI VÄESTÖNKASVUSTA JA ÖLJYHUIPUSTA MAINITA MITÄÄN?! Aikaa ei sentään ollut tarpeeksi suomalaisten suurempaan syyllistämiseen mm. aseistamattomista vaunukaupoista YAE:hen. Jemenin piti olla ohjelmatiedon mukaan pääaihe, mutta 28 minuutista vain 8 minuuttia käytettiin mainostettuun aiheeseen eli Jemeniin.

A-studio: Miksi Jemenin hätä ei herätä? YLE TV1 ma 5.11.2018 kello 21.

https://areena.yle.fi/1-4233525

Väestönkasvun piilottelussa ja siitä vaikenemisessa ei tietenkään ole mitään uutta. Olen ihmetellyt ja ollut vihainen aiheesta siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran luin väestöräjähdyksestä ja ensimmäisen kerran näin "vastuullisen median" vastuuttomia ja tarkoitushakuisia artikkeleita lehdissä ja TV:ssä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset