Suomi antaa kehitysapua Suomea korkeamman elintason maalle

Green Climate Fund (GCF) on myöntänyt Bahrainille rahaa, vieläpä pelkästään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen (adaptation), kun selvästi suurin osa GCF:n rahoittamista hankkeista on ollut päästöjen vähentämiseen (mitigation) liittyviä tai ainakin osittain sitäkin koskevia.

2017 Bahrain 43290,70 US dollaria

2017 Suomi 40585,72 US dollaria

Bahrainin ostovoimakorjattu (eli todellinen) kansantuote asukasta kohti on vähän Suomea korkeampi. Sen sijaan päästöt ovat Bahrainissa olleet vuosikymmeniä maailman korkeimpien joukossa, paljon Suomea korkeampia.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_greenhouse_gas_emissi…

 

Hankkeen nimi: Enhancing climate resilience of the water sector in Bahrain

hyväksytty lokakuussa 2018

arvioitu kesto: 5 vuotta

tyyppi: grant

eli ei korotonta tai matalakorkoista lainaa, vaan ilmaista rahaa

kansalliselle öljy- ja kaasuyhtiölle (National Oil & Gas Authority)

tässä vaiheessa myönnetty 2,2 miljoonaa dollaria, mutta hankkeen kooksi neliportaisella asteikolla on määritetty toiseksi pienin "small", joka tarkoittaa 10-50 miljoonaa dollaria.

Epäselvää on, mistä loput rahat tulevat, vai onko tuo hankkeen koko hintalappu. Hankkeen sivulla lukee: "co-financing" 0,0 %

Linkki: https://www.greenclimate.fund/projects/sap003?inheritRedirect=true&redir…

 

Bahrain on niin rikas maa, ettei omia kansalaisia tarvitse verottaa: http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207104-ilmastoneuvotteluissa-…

Rahaa riittää tuhlattavaksi ulkomaisten urheilijoiden ostamiseen ja ulkomaisten (suur)moskeijoiden rahoittamiseen.

EU:n alumiiniteollisuus on vaikeuksissa. Samaan aikaan Bahrainin alumiiniteollisuudella menee paremmin kuin koskaan. Energia on halpaa ja vienti vetää, mm. EU-alueelle. http://www.albasmelter.com/mc/News/Pages/2018/Production-Record-Comes-Ro…

Suomi on kantanut viidenneksi suurinta taakkaa GCF:n rahoituksessa Ruotsin, Luksemburgin, Norjan ja Monakon jälkeen.

 

Maailmanpankin mukaan maailmassa on tällä hetkellä 81 kehittynyttä taloutta eli "rikasta teollisuusmaata" eli "rikasta maata". Bahrain on yksi niistä. Ilmastoneuvotteluissa "rikkaita teollisuusmaita" on kuitenkin vain 23 eli vain seuraavat, ikuisesti:

Annex II -valtiot:

Alankomaat

Amerikan yhdysvallat

Australia

Belgia

Espanja

(Euroopan talousyhteisö)

Irlanti

Islanti

Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta

Italia

Itävalta

Japani

Kanada

Kreikka

Luxemburg

Norja

Portugali

Ranska

Ruotsi

Saksa

Suomi

Sveitsi

Tanska

Uusi-Seelanti

 

Ilmastoneuvotteluissa siis Bahrain, Singapore, Israel, Etelä-Korea, Kuvait, Katar, YAE, Brunei ym. ovat kehitysmaita. Niiden ei tarvitse ilmastorahoittaa tai antaa teknologiaa kehitysmaille. Sen sijaan ne ovat itse oikeutettuja näihin. Ja pitävät kehitysmaan asemastaan kynsin ja hampain kiinni. Taivan on koko prosessin ulkopuolella, mutta on luvannut leikata päästöjään ja markkinoinut itseään Katowicessä. Mutta maailman kehittyneimpiin teollisuusmaihin kuuluva Taivan ei ole antanut mitään GCF:lle. Se olisi aivan mahdollista, esim. Belgian kolme hallinnollista ja poliittista aluetta ovat tehneet itse omat lahjoituksensa Belgian lahjoituksen päälle. Taivanin lahjoitus merkittäisiin vain nimellä "Kiinan maakunta Taivan" luettelon "areas" alle luettelon "states" sijaan, kuten nuo Belgian kolme aluetta. Hongkong on oma vauras taloutensa omine budjetteineen ja valuuttoineen. Hongkongin budjetista ei ole löytynyt dollariakaan ilmastorahastolle.

USA:n kansanedustajat eivät ole myöntäneet ilmastorahoitusta edes Obaman aikana. USA ei ilmastorahoita. Australian pääministeri ilmoitti äskettäin, että Australia ei osallistu GCF:n toiselle lahjoituskierrokselle. Saksa ja Norja ovat ilmoittaneet kaksinkertaistavansa oman rahoituksensa.

Koko maailman ilmastorahoitus on jäämässä vain EU:n, Norjan, Japanin, Kanadan ja Uuden-Seelannin maksettavaksi.

Käyttäjäkuva

Sitoutumaton järkiperäistäjä.
Laske aina kun voit.

----------------------------------------------------------
Odotin syksystä 2019 loppukevääseen 2020 (kysyin kyllä pari kertaa, miksi en saanut kirjoitusoikeuksiani takaisin viikon kirjoituseston jälkeen, mutta en saanut vastausta) ennen kuin annoin puhelinnumeron ja täytin kirjoitusoikeushakemuksen. Nyt tuolla sivulla on lukenut siitä lähtien "Tunnistautumispyyntö on käsiteltävänä." Yhteyttä ei ole otettu, viesteihini ei vastaa niin ylläpito kuin tukikaan. Viimeisin blogikirjoitukseni, joka poistettiin salamavauhtia ja josta sain pysyvän (vaikka sähköpostin mukaan vain viikon) eston ja menetin sisältöni hallinnan, kertoi, miten väärää ja virheellistä tietoa ei kukaan poista, mutta jos on oikeaa tietoa vääristä/kielletyistä asioista, silloin saa nopeasti tuta hallitsevan luokan raivon. Kirjoitukseni sanoma todistettiin nopeasti oikeaksi. Nimenomaan totuus kiihottaa. Totuuden takia kirjoitukset tietyistä aiheista häviävät nopeasti ja annetaan kirjoitusestoja. Kirjoitukset yksinkertaisesti poistetaan, jos niissä on liikaa asiaa vääristä asioista.

(17.9.2019 noin klo 01 lähtien voimassa kirjoitusesto, en voi kommentoida muiden kirjoituksia tai omia kirjoituksiani, saati kirjoittaa uusia aloituksia. En voi myöskään muokata tai/ja poistaa vanhoja kirjoituksiani (edes poistaa/vaihtaa profiilikuvaani!). En edes pääse hallintanäkymään, koska "sinulla ei ole oikeuksia tälle sivulle" tai jotain vastaavaa. Hävinneet blogikirjoitukseni ja kommenttini on poistanut ylläpito tai joku muu, en minä.

Kirjoituseston piti olla voimassa vain viikon, mutta on näköjään pysyvä. Ylläpito ei palauta kirjoitusoikeuttani (mukaan lukien muokkaus- ja poisto-oikeuttani) eikä vastaa viesteihini. Sivuston muuton yhteydessä käyttösopimukseen tuli erittäin merkittävä muutos. Aikaisemmin blogikirjoittajalla säilyi itsellään tekijänoikeus kirjoituksiinsa, mutta nykyään: "Palveluntarjoaja saa taloudelliset tekijänoikeudet keskusteluissa ja blogipalvelussa olevaan aineistoon. Oikeudet sisältävät yksinoikeuden siirtyvään aineistoon, mukaan lukien edelleen luovutus- ja muunteluoikeuden." Eli näin yrittävät varastaa tekijänoikeudet itselleen kaikkiin niihinkin kirjoituksiin, jotka on tänne kirjoitettu vanhojen käyttöehtojen voimassa ollessa.)

Singaporella ei pitäisi olla oikeutta kehitysmaan etuoikeuksiin, etuihin ja vapautuksiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu