rikukivela

Mistä ei ole puhuttu

- euroalueen ja EU:n tulevaisuus (ERVM ja EVM, tulonsiirrot ja tukipaketit Suomesta muille, pankkiunioni, Macronin "kehittämis"toiveet, EU:n budjetin rahankäyttösuunnitelmat 2021-27)

-kehitysapu ja ilmastorahoitus (Halla-aho ei ole enää kuukausiin saanut kakistettua ulos, että kehitysapu pitää lopettaa tai leikata niin paljon kuin mahdollista tai ylipäätään leikata yhtään mitään)

-suomen kielen aseman, arvostuksen ja käytön alasajo ja alennustila (vaikka esim. suomen kielen lautakunta yritti nostaa kannanotollaan asian vaalien keskustelunaiheeksi)

-öljyhuippu

-yksin asuvat

-leikkaukset (leikkauslistoista ei ole puhuttu vaaliväittelyissä ollenkaan, kaikki vaan sanovat, että nostetaan työllisyysastetta. Toimittajat ovat kysyneet, että mitä sitten, jos työllisyysaste ei nousekaan tai laskee. Puolueet vastaavat, että he lähtevät siitä, että se nousee. Mutta pitäisi vastata kysymykseen ja kertoa suomalaisille, mistä leikataan, jos puolue aikoo leikata. Edellisissä eduskuntavaaleissa puolueet esittelivät leikkauslistojaan, suuri muutos näissä eduskuntavaaleissa.)

 

Jos näistä aiheista on jossain puheenjohtajien kesken keskusteltu, ilmoita aika ja paikka sekä järjestäjä ja mieluiten linkki keskusteluun, jos tallenne on katsottavissa.

 

Puolueet haluavat noin kaksinkertaistaa Suomen kehitysavun kahteen miljardiin euroon vuodessa eli 2 000 miljoonaan euroon vuodessa. Oikeastaan kaikki menolisäykset, joita esitetään, ovat lillukanvarsia tai ainakin pienempiä kuin kehitysavun nosto sinne, minne puolueet sen haluavat kantojensa perusteella vähintään nostaa. Silti tästä suurimmasta menolisäyksestä, josta vallitsee laaja yhteisymmärrys, ei puhuta ollenkaan. Kansalaisethan saattaisivat raivostua, kun pystyisivät sitten vertaamaan, miten 10 tai 100 miljoonaa on suuri menolisäys ja "epärealistista", kun kyse suomalaisten asioista, mutta 1000 miljoonan euron vuosittainen menolisäys pieni, kun kysymys on muille lahjoitettavista rahoista ja resursseista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset