rikukivela

Ympäristölle ja ilmastolle haitalliset tuet, miksi tätä ei mainita?!

Suomessa tuetaan hedelmöityshoitoja julkisista varoista. Nykyään julkisen terveydenhuollon osuus kaikista hedelmöityshoidoista on jo yli puolet. Myös yksityisen puolen hoidoista voi saada Kela-korvausta. Vuonna 2016 6,5 prosenttia kaikista syntyneistä lapsista oli hedelmöityshoitojen tuloksia. Osuus on ollut kasvussa. Nykyään voidaan olla jo yli seitsemän prosentin.

Lisäksi keinomenetelmillä yhteensä (eri menetelmät yhteen) poikia syntyy vielä luonnollistakin enemmän. Jo ilman keinomenetelmiä oleva tilanne, jossa poikia syntyy selvästi enemmän, aiheuttaa suuria yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Hedelmöityshoitojen tukeminen julkisin varoin on lopetettava ympäristölle ja ilmastolle haitallisena tukena. Jos nämä tuhannet lapset vuosittain jäisivät syntymättä (ja kaikki heidän jälkeläisensä), ympäristö- ja kasvihuonekaasukuormitus olisi selvästi pienempi. Vaikutus kasautuu todella suureksi, kun mennään vain muutama sata vuotta ajassa eteenpäin. Onko tässä kyseessä Suomen kaikista haitallisin tuki ilmaston ja ympäristön kannalta? Vaikuttaisi siltä. Silti siitä ei julkisuudessa puhuta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Suomen syntyvyys on negatiivinen hedelmöityshoidoista huolimatta. Se taas tarkoittaisi pitkällä aikavälillä kansan kuolemista sukupuuttoon, kun aikaa kuluu tarpeeksi kauan. Suomen kansa aikoo kyllä hoitaa ilmastovelvoitteensa muilla keinoilla kuin vähentämällä hedelmöityshoitoja, ja siten edistämällä omaa kuolemistaan sukupuuttoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset