rikukivela Kirjoituksia lähinnä erilaisista epäkohdista

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 26 min 35 s sitten

Uusi brittiministeri brexit-sopasta: ”Hyvin todellinen riski”, ettei sopimusta vahingossa synnykään

1 tunti 25 min ago

Ison-Britannian uusi ulkoministeri Jeremy Hunt arvioi, että ilmassa on ”hyvin todellinen riski” sille, että brexit-sopimusta ei ”vahingossa synnykään”.

–Tämä johtuu uskoakseni siitä, että monet EU:ssa ajattelevat, että jos vain odotetaan kyllin kauan, niin Britannia jänistää, mutta niin ei käy, Hunt sanoo Bloombergin mukaan valtiovierailullaan Saksassa.

Juhana Vartiainen näpäyttää kyselystä: ”Olisitko valmis maksamaan kaupungistumisen hidastamisesta?”

2 tuntia 5 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen arvostelee Facebookissa, että kysymyksenasettelu Ylen tänään julkistamassa kyselyssä koko maan asuttuna pitämisestä olisi voinut olla ”informatiivisempi”.

Tutkijat tv:ssä: ”Yli puolessa sinilevää myrkkyjä” – Varoitus koiranomistajille

2 tuntia 31 min ago

Sinileväkukinnoissa yli puolessa esiintyy myrkyllisiä yhdisteitä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Tarja Pitkänen Ylen Aamu-tv:ssä. Sinilevävesilautat taas houkuttelevat varsinkin koiria, huomauttaa Eviran jaostopäällikkö Pia Vennerström.

Pekka Puska vaatii uimarannoille tupakointikieltoa – ”4 miljardia tumppia”

4 tuntia 4 min ago

Kansanedustaja ja pitkän linjan terveysvaikuttaja Pekka Puska (kesk.) vaatii Suomen uimarantoja savuttomiksi. Hän huomauttaa, että tällainen ehdotus sisältyy jo tuoreeseen raporttiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti viime kesänä työryhmän pohtimaan, miten tupakointi saadaan Suomessa loppumaan vuoteen 2030 mennessä. Työryhmän toimikausi päättyi toukokuun lopussa, jolloin mietintö luovutettiin perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle.

PS-kansanedustajat kimpaantuivat islamin opetuksesta yliopistossa: ”Naistutkimus saa kovan kilpailijan”

4 tuntia 44 min ago

Perussuomalaiset kansanedustajat Sami Samio ja Ville Tavio arvostelevat tiukasti islamilaisen teologian yliopistonlehtorin viran perustamista Helsingin yliopistoon.

Täydellinen kuunpimennys Suomen yllä perjantaina – ”Syvin hetki klo 23.22”

5 tuntia 10 min ago

Perjantai-iltana tapahtuu täydellinen kuunpimennys, jonka voi havaita koko Suomessa sään salliessa.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan sää on perjantaina Helsingissä ja Oulussa puolipilvinen, Turussa saattaa esiintyä yksittäisiä sadekuuroja, Rovaniemellä on enimmäkseen pilvistä ja Tampereella yö on enimmäkseen selkeä.

– Kuu pimenee, kun se kulkee radallaan Maan varjoon ja Kuuta valaiseva Aurinko kätkeytyy hetkeksi Maan taakse, Suomen tähtitieteellinen yhdistys Ursa kertoo tiedotteessaan.

Allekirjoitus tai irtisanominen – TS: Foodora vaatii lähettejä hyväksymään palkanalennuksen

6 tuntia 2 min ago

Ruokalähettipalvelu Foodora vaatii lähettejään allekirjoittamaan uuden työsopimuksen tai jäämään ilman töitä, kertoo Turun Sanomat. Suomalaiset lähetit saivat sähköpostiinsa englanninkielisen ilmoituksen heinäkuun alussa. Sähköpostin mukaan taustalla on yrityksen mukaan palvelujen tehostaminen.

Donald Trump kirjoitti Caps Lock päällä Iranin presidentille: ”ÄLÄ ENÄÄ KOSKAAN IKINÄ UHKAILE TAI KÄRSI SEURAUKSET”

6 tuntia 42 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa Iranin presidettiä Hassan Rouhania Yhdysvaltojen uhkailusta Twitterissä.

Aiemmin sunnuntaina Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo oli verrannut Iranin nykyjohtoa mafiaan. Rouhani oli puolestaan varoittanut Yhdysvaltoja vihamielisestä politiikasta Irania kohtaan.

Ministeri riemastui Ylen kyselystä: ”Kyllä kansa tietää!”

7 tuntia 12 min ago

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen hehkuttaa Facebookissa Ylen kyselytulosta koko maan asuttamisesta. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 79 prosenttia suomalaisista katsoo, että valtion pitää turvata palvelut niin, että koko Suomi pysyy asuttuna.

Kohu Macronin avustajasta pani presidentinkanslian uusiksi – Arvio: ”Mitään hyvää ei ole tehty”

7 tuntia 57 min ago

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on määrännyt uudelleenjärjestelyjä omassa kansliassaan. Määräys on seurausta kohulle, joka syntyi, kun Macronin entinen turvamies ja presidentinkanslian avustaja retuutti naista ja löi miestä vappupäivän mielenosoituksessa. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja uutistoimisto Reuters.

Suomi hävisi kaikki ottelunsa jalkapallon EM-kisoissa

22.7.2018 21:01

Minihuuhkajien urakka jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella päättyi synkästi. Portugali voitti suomalaiset alkulohkon päätösottelussa 3-0.

Italialle Suomi oli hävinnyt 0-1 ja Norjalle 2-3. Portugalia vastaan Suomella ei ollut jakoa.

Tuomaristo suosi Lewis Hamiltonia – suomalaisten kaksoisvoittoa ei tullut

22.7.2018 20:45

Saksan Hockenheimissa nähtiin sunnuntaina dramaattinen formulakisa, jossa Valtteri Bottas ajoi toiseksi ja Kimi Räikkönen kolmanneksi. Sebastian Vettel kolaroi kärkipaikalta seinään ja Lewis Hamilton nousi 14. lähtöruudusta voittoon.

Hamiltonille olisi loogisesti ajateltuna kuulunut viiden sekunnin aikasakko, joka olisi nostanut suomalaisajajat kaksoisvoittoon. Hamilton ylitti rataviivan sääntöjen vastaisesti.

Saksasta suora varoitus USA:lle - Lähteet Valkoisesta talosta: ”Autojen tuontitulleille ei löydy tukea”

22.7.2018 19:27

Tuontitullit ja kauppasodan mahdollisuus ovat pääaiheita, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat ensi viikolla Washingtonissa.

Saksalainen teollisuusjärjestö BDI varoitti sunnuntaina, että autojen tuontitullit vahingoittaisivat loppuviimeksi vain Yhdysvaltoja.

Meteorologit: ”Helteille ei näy loppua”

22.7.2018 18:47

Ilmatieteen laitos on antanut maanantaille hellevaroituksen tukalasta helteestä lähes koko Suomeen. 

–Helteille ei näy loppua... Heinäkuusta tulossa Lapissa todennäköisesti mittaushistorian kuumin, Ilmatieteen laitoksen meteorologit tviittaavat.

Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä päivän ylimpien lämpötilojen noustessa +27 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötilan pysytellessä +20 asteessa. Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen.

Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle”

22.7.2018 18:24

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.

Asuntovelallisille tärkeä ennuste julki: ”Syyskuussa 2019”

22.7.2018 12:29

Uutistoimisto Bloombergin kokoaman ennusteen mukaan ekonomistien enemmistö odottaa nyt, että Euroopan keskuspankki EKP nostaa ohjauskorkoaan ensi vuoden syyskuussa.

–Ekonomistit odottavat, että Mario Draghi tekee yhden koronnoston ennen kuin hänen kautensa EKP:n johdossa päättyy. Useimmat kyselyyn vastanneet odottavat koronnostoa syyskuussa 2019, Bloomberg summaa kyselyn tulokset.

Uudelta Ferrari-pomolta dramaattinen kirje: ”Epäilemättä vaikein koskaan kirjoittamani”

22.7.2018 11:32

Ferrarin hallituksen puheenjohtajaksi lauantaina nimitetty John Elkann on kirjoittanut koko Fiat Chrysler-konsernin henkilöstölle dramaattisen kirjeen Sergio Marchionnen sairastumisen vuoksi.

Elkann on myös Fiat Chryslerin hallituksen puheenjohtaja ja kuuluu Fiatin perustaneeseen Agnellin perheeseen. Agnellit ovat edelleen Fiat Chryslerin  suurimmat omistajat. 

Hjallis Harkimo: ”Sain kovaa postia - oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani”

22.7.2018 10:53

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo saaneensa ”kovaa postia” erottuaan kokoomuksesta ja perustettuaan Liike Nytin.

–Varsinkin puolueesta lähtöni jälkeen sain ymmärtää, kuinka uskonnonomaisesti jotkut puolueeseen suhtautuvat. Sain kovaa postia. Esimerkiksi erään kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajalta tuli melko roisia tekstiä, oli vaikea välttyä ajatukselta, että siinä toivottiin kuolemaani, hän kertoo IL-blogissaan.

Kansanedustaja vaatii hallitukselta stoppia ”turvevimmalle”: ”Sekopäistä”

22.7.2018 10:24

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta pysäyttämään turvevimman ja lopettamaan turpeen energiakäytön. Karin mukaan Suomessa nostetaan tänä kesänä ennätysmäärä turvetta.

–Ennätyksellinen turvekesä on surullinen uutinen sekä Suomen luonnolle että ilmastolle. On sekopäistä, että poikkeuksellisen helleaallon vuoksi voimme nostaa ennätysmäärän turvetta, jonka poltto entisestään kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Suomen on torjuttava ilmastonmuutosta ja luovuttava turpeen energiakäytöstä viivyttelemättä, Kari toteaa tiedotteessaan.

EU-poliitikolta suorat sanat Steve Bannonin uudesta hankkeesta: ”Kuinka paljon venäläistä rahaa on mukana tällä kertaa?”

22.7.2018 10:13

Belgialainen europarlamentaarikko Guy Verhofstadt on reagoinut suorin sanoin uutiseen siitä, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon aikoo perustaa oikeistopopulisteja tukevan säätiön Brysseliin. Verhofstadtin mukaan kyseessä on selkeä yritys vaikuttaa ensi toukokuun eurovaaleihin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset