rikukivela Kirjoituksia lähinnä erilaisista epäkohdista

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvihuonekaasupäästöt

Lentoliikenteen päästömaksut

Lentoliikenteen päästöt puhuttavat. Pitäisikö Suomessakin ottaa käyttöön jonkinlainen lentoliikenteen päästömaksu? Ruotsi on ottanut käyttöön lentoliikenteen päästöveron. Seuraako Suomi perässä?

Pohjois-Suomen uutisissa kerrottiin hiljattain, että Helsinki-Oulu lennon päästöt ovat matkustajaa kohti suuremmat kun Helsinki-New York -lennon päästöt. Ihan täysin minä en tuota ole valmis uskomaan.

Trump Eedenistä itään

USA:n presidentti Donald Trump ilmoitti, että USA vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta, ja kuten arvata saattaa, päätöksestä nousi valtava kohu. Olen itse täysin samaa mieltä siitä, että tämä on suuri menetys kansainväliselle ilmastopolitiikalle. En kuitenkaan vain pysty pysymään housuissani – ”mitäs minä sanoin”.

 

Unkarilla ei aikomusta sallia tuulivoimaloita joka paikkaan

http://www.portfolio.hu/en/economy/hungarian_president_throws_back_law_that_would_kill_wind_turbines.31987.html

 

Unkari on antanut uudet suuntaviivat käyttöön koskien tuulivoimarakentamista, kts. karttaa, vain valkoisella merkityille kohteille olisi sallittua pystyttää tuulivoimaloita. Mutta eihän kartassa ole yhtään valkoista kohtaa! Täsmälleen.

 

Maaperä voisi sitoa kaiken ilmakehään kertyvän hiilidioksidin

Ilmastomallien vastaavuutta todellisuuden kanssa on kritisoitu ja nyttemmin tähän kritiikkiin on vastattu ja on myös tuotu avoimemmin julkisuuteen tietoa ilmastomalleihin vaikuttavista tekijöistä: CO2:sta johtuvista pakotteista, empiirisisistä mittauksista, hienosäädöstä etc., jotta ilmastomallit saadaan vastaamaan todellista ilmastonmuutosta. http://journals.ametsoc.org/doi/pdf/10.1175/BAMS-D-15-00135.1

 

Pilvien rooli avautuu ilmastotutkimukselle vähitellen?

”Clouds substantially affect Earth’s energy budget by reflecting solar radiation back to space and by restricting emission of thermal radiation to space1.

Merenpinnan nousu kertoo ilmaston lämpenemisestä

Ilmastonmuutoksen taustalla vaikuttaa hyvin dokumentoitu teoria kasvihuoneilmiöstä, jonka seuraukset ja aiheuttajat ovat olleet tunnettuja jo 100 vuoden ajan. Hiilidioksidin lisäämistä ilmakehässä pidetään tärkeimpänä syynä ilmaston lämpenemiseen.

 

Menneisyyden ilmastonmuutokset

 

Kun haetaan yhtymäkohtia menneisyyden ilmastonmuutoksista, niitä ei voida suoraan verrata nykyiseen ilmastonmuutokseen, koska ihminen on aiheuttanut kapitalismin ja teollisuuden aikakaudella viimeisen parin sadan vuoden aikana muutoksia ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuksiin!

 

Ilmakehän hiilidioksidimäärä on noussut esiteollisen ajanjakson 280 ppm:stä 400 ppm:ään.

 

Ilmastonmuutoksesta

Liman kokouksesta jäi kovin laiha lohtu käteen, mikäli on uskominen siihen, että ihmisen toiminta on suurin syy ilmaston lämpenemiseen. Viimeisestä, Veiksel-jääkaudesta on noin 11 500 vuotta. Jääkausi kesti yli 100 000 vuotta. Sitä ennen ja sen jälkeen on ollut ja on lämmin kausi. Lämpimistä kausista meillä on muistona maaperässä öljyä ja kaasua. Olemme menossa kohti lämpimämpää kautta. Ilmasto siis lämpenisi ilman ihmisen toimiakin. Fossiilisten polttoaineiden polttaminen eittämättä kiihdyttää kasvihuoneilmiötä.

Ihmisen osuus kasvihuoneilmiössä

Luonto ja meret kierrättävä hiilidioksidia maapallolla, ihmiset lisäävät sitä (kuva). Joka sekunti maapallo vastaanottaa auringon energiaa neljän Hiroshiman pommin verran. Kasvihuoneilmiön vuoksi yhä suurempi osuus tuosta energiasta jää maapallolle, pääasiassa meriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä